Pers & Media

Crèchedirecteur Suèr acht het onwaarschijnlijk dat de problemen bij kinderen pas aan het licht komen als het naar de basisschool is vertrokken. ,,Als een kind problemen krijgt, zie je dat direct: eczeem -steeds vaker- moeilijk eten of slapen, ergens strijd over maken met de ouder. Alleen willen sommige ouders het niet zien. Of ze beseffen het wel, maar hebben te weinig tijd en denken dat het wel losloopt. Hoewel het bij de meesten niet zo is, denken ouders in dat geval vooral aan zichzelf en niet aan hun kind.”

Maar, benadrukt Suèr, dat probleem geldt voor alle ouders. ,,Er zijn ook kinderen die maar drie dagen naar de opvang gaan, maar de overige dagen ook op stap gaan met de ouders en in het weekeinde ook nog eens mee moeten naar feestjes. Een kind moet minstens een dag in de week gewoon helemaal niets doen. En je zult ook versteld staan van hoeveel kinderen nooit in de buitenlucht komen: weer een kans minder om even tot rust te komen.”

KinderVilla is in 2000 opgericht door twee werkende moeders: Eugenie Suer en Natalie Feijen. “Dit kan beter!”, dachten ze allebei toen ze kinderopvang voor hun eigen kinderen zochten. Ze bundelden hun krachten (een pedagogische opleiding en een managementachtergrond) een KinderVilla werd geboren.

Ze hadden een duidelijk idee over hoe kinderopvang naar een hoger niveau getild kon worden en besloten een eigen kinderopvangorganisatie te starten. Na rondvraag bij banken bleek de financiering van de nieuwe onderneming alleen mogelijk met dekking vanuit het Waarborgfonds Kinderopvang. De onderbouwing van de diverse elementen in het ondernemingsplan van KinderVilla gaf voldoende vertrouwen, waarna er een borgstelling verstrekt kon worden. De eerste vestiging in ’t Gooi werd daarmee een feit.

Doorzetters: Natalie Feijen & Eugenie Suer: ‘Relatietherapie als cadeautje’

Eugenie: ‘Het is hard nodig en het is een prachtig vak’, ‘We hebben onze activiteiten verbreed’, ‘We hebben elkaar als verjaardagscadeau eens relatietherapie gegeven.’

NAARDEN – Natalie Feijen en Eugenie Suer kregen tot hun grote verbazing te horen dat ze in de lijst staan van de 100 meest inspirerende zakenvrouwen van Nederland. Ze begonnen in 2000 met hun eigen kinderopvang genaamd KinderVilla. Het concept is succesvol en inmiddels hebben de dames 7 vestigingen verspreid over Bussum, Naarden, Hilversum en IJburg. Dat ze geselecteerd werden door The Next Woman en het Financieele Dagblad kwam heel onverwacht, maar ze vinden het een eer en het is voor hen een bevestiging om verder te gaan op de ingeslagen weg.